Aalden – Openluchtspel Zweeloo speelt dit jaar ‘Opa Ziedspan’ in het mooie openluchttheater aan de Aelder Hooghe in Aalden. Het stuk ging in juli in première en is nog te zien op zaterdag 24 en 31 augustus (20.00 uur).

‘Opa Ziedspan’, geschreven door B. Gombold en vertaald in het Drents door Ben ten Velde, stuk speelt zich af op de boerderij van Jans en Martha Snieders. Naast de boerderij staat het huisje van opa en oma Snieders. Tussen de zuinige Martha en haar moderne opa botert het niet echt. Volgens haar besteedt hij te veel geld aan ‘leuke dingen”, zoals een motor met zijspan, een laptop en zijn mobiele telefoon. Maar de slimme opa heeft genoeg fantastische ideeën en zo is er geregeld ‘vuurwerk’ op de boerderij van de familie Snieders.

De spelers zijn Aart Schouten, Marcel Bleijleven, Mark Holman, Marie-Claire Blauw, Alida Eising, Aaltje Bos en Albert Hilbrands, Gerrit Haddering en Marianne Horsting. Annie Holman is souffleuse en de regie is in handen van Albert Hilbrands en Aaltje Bos.

De entreekosten zijn voor kinderen tot en met 12 jaar 3 euro p.p. en voor andere bezoekers 7,50 euro p.p. Kaarten zijn te reserveren via de website: www.openluchtspelzweeloo.nl en te koop aan de kassa, vanaf een uur voor de voorstelling.

‘Een en ander’

Duo ‘Een en Ander’ treedt vrijdag 13 september op in het openluchttheater. Het duo bestaat uit Erik Knoef en Anita Oldenhave. Erik is al meer dan 25 jaar cabaretier, onder andere als lid van ‘Hoe? Zo?’ en ‘Plateau’. Ook Anita staat al jaren op de bühne. Het programma bevat conferences, sketches, gedichtjes, verhalen en liedjes.

Combikaarten

Er zijn combikaarten te koop voor een voorstelling van het Openluchtspel Zweeloo en een optreden van duo ‘Een en ander’ op vrijdag 13 september in het openluchttheater.

Combikaarten kosten 12,50 euro (kindercombikaarten 5 euro) en zijn te koop aan de kassa tijdens de voorstellingen en te bestellen via de website. Een losse kaart voor de voorstelling van ‘Een en Ander’ kost 7,50 euro.

Naast de website heeft Openluchtspel Zweeloo ook een Facebookpagina.