Dalen – Er was vrijdag een bijzonder moment bij de 54ste Drentse Fiets4Daagse in Dalen. De heer Piet Hein Hilarides voltooide namelijk zijn vijftigste vierdaagse. Extra bijzonder was, dat hij mede-oprichter was van het populaire fietsevenement. Al 38 edities lang wordt hij vergezeld door zijn dochter Bauke. Voorzitter Jan Zwiers van startplaats Dalen stond het tweetal op te wachten. Hilarides kreeg een fraai aandenken en een boeket aangeboden.

De fietsers waren uitermate tevreden, daarom werden heel wat complimenten uitgedeeld over de routes en de rustposten. De organisatie van startplaats Dalen zorgde elke morgen voor een nieuwsbrief met wetenswaardigheden. Op de route van vrijdag was onder meer De Stieltjeshoeve (voorheen Dalerhof) een stempel- en rustpost. De fietsers genoten van een welverdiende rust en lekkernijen. Louw Rink zorgde voor accordeonmuziek en Bert de Haan bakte hamburgers terwijl ook de eigenaren Caroline van Tilburg en Xander Smeenk voortdurend in touw waren.

De Regiobank Drentse Fiets4Daagse was een groot succes. Naarmate de week vorderde, werd het weer steeds beter en dat droeg bij aan het fietsplezier. In zeven startplaatsen gingen ruim 12.000 fietsers van start. Dat betekent een stijging van 10 procent van het aantal deelnemers.

In Dalen werden de fietsers dinsdagochtend verwelkomd. Woensdag was er een ontbijt voor alle deelnemers. Daarbij was Jetta Klijnsma, commissaris van de Koning in Drenthe aanwezig, en zij fietste een deel van de route. Donderdag trad het Drents Jeugdorkest op en vandaag streken vele fietsers op de terrassen neer om na te praten en te genieten van het weer.

Het dorpshuis in De Kiel fungeerde vandaag als rustpost voor de deelnemers vanuit Westerbork en pakte groots uit.