Dalen – De deelnemers aan de Drentse Fiets4Daagse die vanuit Dalen starten, lieten zich woensdagochtend het gratis ontbijt goed smaken. Ook Jetta Klijnsma, commissaris van de Koning in Drenthe, schoof aan. Zij en vertegenwoordigers van allerlei organisaties -onder wie voorzitter Jan Broertjes van de Drentse Fiets4Daagse, gingen eveneens op pad om te genieten van de mooie route. Ruimschoots daarvoor waren wethouder Jan Zwiers en ambtenaar Henk Lomulder vertrokken voor hun tocht van 60 kilometer.

Op het horecaterras in Dalen stonden de deelnemers in de rij voor het ontbijt. Er was keuze uit vele soorten brood, luxebroodjes en allerlei dranken, zodat het smikkelen en smullen was. Het gezelschap onder leiding van Jetta Klijnsma week meteen even van de route af om een kijkje te nemen op het terrein van Weijdepop en Pearl Village waar de opbouw in volle gang is. Dit evenement vindt plaats van vrijdag 19 tot en met zondag 21 juli bij het station aan de Reindersdijk.

De routes van woensdag gaan door het grensgebied, door onder andere Hoogstede, Laar, Ringe en Emlichheim. Bij terugkeer in Dalen spelen De Breibergers van 12.30 tot 15.30 uur. Woensdagavond is er in Dalen de zomeravondmarkt van 18.30 tot 21.30 uur.

Meer informatie is te vinden op de website Dalen Nu.

 

 

Lees ook:

Dalen verwelkomt fietsers