Coevorden – Mevrouw Wil Hein geeft donderdag 10 december vanaf 19.30 uur de lezing ‘Stromingen in het Jodendom’ in de voormalige synagoge aan de Kerkstraat in Coevorden. Wil Hein is lid van de Liberaal-Joodse Gemeente Twente en voorzitter van Stichting Synagoge Coevorden.

Er zijn mensen, die denken dat het Jodendom één geheel is. Veel mensen zien op televisie alleen een bepaald soort Jodendom -lange zwarte jassen, hoeden, baarden en peijes (pijpenkrullen). Maar het Jodendom, net zoals het christendom, bestaat uit verschillende stromingen, van ultra-orthodox naar reform, liberaal en helemaal vrijzinnig. Ook zijn er veel mensen die zich niet verwant voelen met de Joodse religie, maar zichzelf toch als Joods beschouwen. Wil Hein spreekt over het ontstaan van de verschillende stromingen en hoe die tegenover elkaar staan. Ook wordt de situatie in Nederland belicht.

In verband met het heersende coronavirus is aanmelding van te voren verplicht via info@synagoge-coevorden.nl. De entreekosten zijn 5 euro p.p, vrienden van Stichting Synagoge Coevorden betalen 2,50 euro p.p.