Dalerpeel – Voetbalvereniging NKVV eindigde 2020 met de mededeling, dat het contract met hoofdtrainer Mark Eppinga opnieuw met een jaar is verlengd. De 49-jarige Eppinga uit Elim, geboren Amsterdammer, gaat op voor zijn derde seizoen bij de zaterdag vijfdeklasser uit Dalerpeel. Afgelopen week kwamen de bestuursleden, spelersgroep en de trainer er na, grotendeels digitaal, overleg al snel uit.

Voorzitter Bennie Pol: “Het is voor Mark een meer dan bijzondere tijd als trainer. Hij is bijna twee seizoenen in dienst bij onze club, maar heeft nog geen seizoen kunnen afmaken. Corona gunde ons allemaal geen volledige competitie en zodoende kon ook onze trainer zijn kunde niet volop laten zien.”De spelersgroep staat volledig achter de bestuurlijke beslissing. Unaniem werd er voor de verlenging gestemd. De trainer is blij met het in hem gestelde vertrouwen.

“Elke trainer wil graag weer aan de slag. Dat geldt zeker ook voor mij. Samen met mijn assistent Henk van der Weide trainen we onder de aanwezige maatregelen wel door, maar je werkt niet naar een resultaat. Geen wedstrijden betekent ook geen echte scherpte en beleving”, aldus Eppinga. Hij voelt zich thuis bij de vereniging en mist vooral de wedstrijden en de gezelligheid. “Ik ben echt trots op de niet aflatende opkomst van de hele groep, maar het trainen in deze coronatijd is gewoon niet compleet. Daarom ben ik blij dat ik opnieuw de kans krijg om het alsnog te laten zien. Hopelijk zo snel mogelijk weer, zonder al die maatregelen.”

Dinsdagavond 29 december ondertekende Eppinga zijn vernieuwde contract onder toeziend oog van voorzitter Bennie Pol.

Tekst en foto: Klaas Veldhuis.