Dalerpeel/Steenwijksmoer – De teams JO13 en JO15 van voetbalvereniging NKvvProtos, een samenwerkingsverband tussen NKVV uit Dalerpeel en Protos uit Steenwijksmoer, gaan over hun grenzen heen. Beide elftallen nemen in 2020 namelijk deel aan een buitenlands avontuur in de vorm van een internationaal toernooi. Het gaat om de SFG-Cup 2020, die wordt gehouden in Niederaula (Hessen) in de regio Bad Hersfeld te Duitsland. Dit toernooi vindt plaats van 29 tot en met 31 mei 2020.

De organisatie van deze reis is handen van de leiders en toernooileiding. In totaal gaan 24 jeugdspelers en tien begeleiders naar dit buitenlandse toernooi. Zij verblijven in een hotel in Fulda, in de nabijheid van de toernooilocatie.

Meer dan duizend teams uit veertien Europese landen hebben de afgelopen zes jaar deelgenomen aan het toernooi. Er wordt uitsluitend gespeeld onder leiding van scheidsrechters van de Duitse voetbalbond DFB. Op de zaterdag opent het toernooi met het spelen van alle volksliederen, waaronder dus ditmaal ook het Wilhelmus.

Doelpuntenfonds

Om deelname aan het toernooi financieel mogelijk te maken, betalen de spelers zelf een deel van de kosten. De kosten betreffen met name de huisvesting, toernooikosten en het vervoer. De organisatie wil door middel van acties de kosten zo laag mogelijk houden. Allereerst zetten de jeugdspelers zich in voor een zogenoemd Doelpuntenfonds. Zij komen huis aan huis om te vragen wat u over heeft per gescoord doelpunt van één van beide teams. Ook een vast bedrag is mogelijk.

Meer informatie staat op de website van het toernooi en op de Facebookpagina.