Coevorden  – In Galerie Kunst op Vijf aan de Sallandsestraat is werk te zien van Lia van Elffenbrinck en Henk Berens, allebei afkomstig uit Nieuw-Schoonebeek. De galerie is ook tijdens de koopzondag van aanstaande zondag geopend. Daarnaast is de galerie te bezoeken van woensdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur.

Lia van Elffenbrinck is geboren en getogen in Nieuw-Schoonebeek. Na 31 jaar elders te hebben gewoond, is zij teruggekeerd in haar geboorteplaats. “Ik heb mijn hele leven al geschilderd. Pas in 2015 vertelde een vriendin mij, dat ik kunstenaar was en dat ik iets met mijn schilderkunst moest doen. Ik houd ervan dat alles in mijn leven kleurrijk is. Kleuren helpen me om te leven en laten me leven.” Lia schildert zowel abstract als figuratief. Zij gebruikt acryl- en olieverf en gouache. Verder geeft zij workshops en maakt schilderijen en muurschilderingen in opdracht.

De hobby van Henk Berens is het maken van metalen decoraties voor schuttingen. Daarnaast last hij metalen tuinbeelden, vogels en muzikanten. Ook maakt hij creaties op verzoek.