Coevorden – Twaalf leerlingen van 5vwo van De Nieuwe Veste gaan op 23 juni naar Whitby in Noord-Engeland voor een uitwisseling. Gedurende zes dagen volgen zij lessen op de school Whitby Sixth Form en verkennen zij daarnaast de omgeving met vele bezienswaardigheden. De leerlingen gaan in juni per trein naar Rotterdam om vervolgens de oversteek naar Hull te nemen.

Diner

Twee van de leerlingen zijn Mick Klootsema en Ilori Eijkman, die vertellen over hun plannen om de reis te bekostigen. “We houden op woensdag 3 april een driegangendiner. Dat wordt verzorgd door Anton van den Brink, Bib-Gourmand chef-kok”, vertelt Ilori. Mick vult aan: “Tijdens het diner houden we een verloting met leuke prijsjes.” Bib-Gourmand is een erkenning voor restaurants met een goede prijs-kwaliteitverhouding. De twaalf leerlingen serveren de maaltijden en zorgen voor de drankjes. Voor het koken wordt gebruik gemaakt van de keuken van het praktijkonderwijs. De leerlingen zorgen natuurlijk voor een feestelijke aankleding van het restaurant.

Gasten welkom

Gasten zijn nog welkom! Het diner wordt gehouden in De Nieuwe Veste aan de Van Heeckerenlaan en begint om 18.00 uur. De minimale bijdrage (“meer mag dus”) is 30 euro per persoon. Het bedrag is inclusief frisdrank en water en exclusief wijn, koffie en thee. Wie lekker wil eten en de leerlingen wil helpen, kan zich aanmelden via uitwisselingwhitby@denieuweveste.nl, eventueel met vermelding van dieetwensen.

“We hebben verder”, laten Mick en Ilori weten, “enkele bedrijven benaderd voor sponsoring. Als bedrijven interesse hebben, kunnen ze contact met ons opnemen.”