Zwinderen – In 2018 verscheen het boek ‘De Huns’ van Edward Petrovics uit Zwinderen via zijn eigen uitgeverij Swinre. In het boek gaat een hedendaagse archeoloog op onderzoek uit. Een hunebed herbergt een mysterie.

Luisterfilm

Er komt nu een luisterfilm van het boek met Birgit Schuurman en Evert ten Napel als journalisten. Ook zijn er rollen voor René Karst en filmacteur Jos Smit uit Coevorden. Er doen 21 stemacteurs mee en er is een eigen titelsong, ‘Over You’. De soundtrack is van Justin Ripassa, die ook een rol speelt in de luisterfilm. De opnames zijn van start gegaan.

Beleving

Een luisterfilm heeft dezelfde beleving als een film, maar dan zonder beeld. De dialogen zijn kort en krachtig. Dankzij de unieke 3D-geluidseffecten ontstaan een sfeer en beleving alsof je zelf midden in de scene staat. Het worden twaalf afleveringen van ongeveer tien minuten.

Na uitzending op RTV Drenthe komt de luisterfilm in zijn geheel als podcast online beschikbaar.

Mysterie

Drie tijdlijnen, Vincent van Gogh in Nieuw-Amsterdam (1883), de omstreden Drentse dominee Johan Picardt (1660) en het Trechterbekervolk (3000 voor Christus) kruisen de tijdlijn van Danny de Vries, een jonge archeoloog uit Loppersum. Danny ontdekt een hunebed met mysterieuze krachten en raakt verstrikt in een complot met tentakels tot in het Vaticaan.

Het laatste nieuws staat steeds op de Facebookpagina van De Huns en Swinre.