Regio – ‘Trots op Drenthe’ is een onlinepraatprogramma op donderdag 22 april van 10.00 tot 11.30 uur. Belangstellenden zijn welkom om hieraan deel te nemen.

Zijn Drenten trots op Drenthe? Kijk jij met verwondering en trots naar wat Drenthe te bieden heeft? Moeten we onze bescheidenheid over Drenthe, onze cultuur, onze natuur, ons vrijetijdsaanbod niet wat meer van ons afschudden?

Het ‘Perspectief op bestemming Drenthe 2030’ geeft een andere kijk op toerisme en recreatie. Een van de drie ambities is ‘Trots en respect voor onze eigen cultuur en identiteit versterken én uitdragen’.

In het praatprogramma wordt een duik in de geschiedenis genomen om te kijken waar onze Drentse bescheidenheid vandaan komt. Ook wordt gepraat over wat Drenthe uniek maakt én over hoe we onze trots over Drenthe kunnen uitdragen. Er zijn gesprekken met gedeputeerde Henk Brink, voorzitter Robert Kleine van Recreatieschap Drenthe en historicus Jan Bos. In kleine taalgesprekken wordt met diverse gasten doorgepraat over onze Drentse trots.

Wie erbij wil zijn, kan zich via deze link aanmelden.