Dalerpeel – Het zag blauw in Dalerpeel vrijdagavond. Niet van de kou of de rook, maar van de nieuwe tenues. Op het sportpark van NKVV in Dalerpeel presenteerde het jeugdbestuur van NKvvProtos de nieuwe kledinglijn voor alle teams.

In een sfeervol decor werden de spelers een voor een naar voren geroepen, waarna een portretfoto werd gemaakt. Aansluitend werd een teamfoto gemaakt. Op het decor kregen alle sponsor een prominente plaats. Met vlaggen en vaandels, spandoeken en banners werd aan het publiek getoond welke bedrijven dit allemaal mogelijk maakten. Het jeugdbestuur is zeer erkentelijk voor de bijdragen van al die bedrijven.

Voorzitter Roel Kreeft van NKvvProtos heette iedereen van harte welkom. Ook de hoofdbesturen van NKVV en Protos hoorden de aanwezigen. Alle spelers, beginnend bij de kabouters, toonden de kleding aan het publiek. Het gaat om een compleet nieuw wedstrijdtenue met daarop natuurlijk de namen en logo’s van de sponsoren. Ook het nieuwe trainingspak werd uitgebreid geshowd. Een prachtige polo, uiteraard met clublogo, maakt dat ook de leiders en trainers herkenbaar zijn tijdens de wedstrijden. Al deze kleding wordt vervoerd in bijpassende sporttassen.

De sponsors presenteerden zich op sportieve wijze. Al dan niet in looppas ontvingen zij applaus van alle leden en de toeschouwers. Uit handen van bestuurslid Angelique Vredeveld kregen zij een prachtig boeket bloemen. Ook werden de heren vastgelegd op de foto, waarna traditioneel een complete groepsfoto gemaakt. Spelers, leider, trainers, bestuursleden en de sponsoren werden door de huisfotograaf Klaas Veldhuis vereeuwigd voor de geschiedenisboeken. Veldhuis kreeg ook bloemen als dank voor de vele duizenden foto’s die hij al jaren maakt van allerlei evenementen en wedstrijden rondom NKvvProtos.

Tot slot was de microfoon voor Johan Scholte. Als opvolger van de vertrekkende voorzitter riep hij Roel Kreeft naar voren. Scholte maakte duidelijk hoeveel Kreeft heeft betekend voor de jeugdafdeling. Met luid applaus op de achtergrond ontving Kreeft bloemen en een bier- en borrelpakket. Hij kreeg bovendien een diner aangeboden. De sponsors zijn Jumbo René Kromkamp Coevorden, A28 personeel & opleidingen Hoogeveen, Stroeve Witgoedreparaties Gramsbergen, Sluyters Sport Coevorden, Jan Pastoor Hoveniersbedrijf Steenwijksmoer en GT etiketten en labels, Schoonebeek. Tekst en foto’s: Klaas Veldhuis.