Coevorden – De lezing van historica Els Kloek over vrouwen in Drenthe, die zou plaatsvinden op woensdag 16 oktober, is afgelast.

Wel komt Nathalie Slot op woensdag 6 november over transgenders door de eeuwen heen, van de oudheid tot nu. Van diverse markante figuren in de geschiedenis is bekend dat ze transgender waren, onder wie keizer Nero, Jeanne d’Arc, Pausin Johanna tot Catharina van Zweden. Nathalie Slot heeft een aantal jaren geschiedenis gestudeerd en is nu werkzaam voor de Drentse bibliotheken als collectioneur. Biblionet Drenthe heeft in 2018 de ‘Transzoen’ ontvangen voor transgendervriendelijk werkgeverschap. Drie jaar geleden heeft Nathalie haar transitie ondergaan.

De lezing wordt gehouden in het kader van de Maand van de Geschiedenis door Stedelijk Museum Coevorden en de bibliotheken in de gemeente Coevorden rond het thema ‘hij/zij’. Die vinden plaats in Het Arsenaal aan de Haven, waarin zowel het museum als de bibliotheek in Coevorden is gevestigd.

De lezing begint om 19.30 uur. De entree is 6 euro voor leden van de bibliotheek en Vrienden van Stedelijk Museum Coevorden en 7,50 euro voor andere belangstellenden. Aanmelden kan via info@bibliotheekcoevorden.nl of info@museumcoevorden.nl.

Foto: links Nathalie Slot, rechts (foto Monique Kooijmans): Els Kloek.