Dalen – De leerlingenraden van de BWB-school in Dalen en de Stidalschool in Dalerveen kregen woensdag bezoek van wethouder Joop Brink van onder andere sport en accommodatiebeleid. Hij kwam daarvoor naar de basisschool in Dalen. Hij kwam met de kinderen praten over de buitenschoolse activiteiten, die vanaf januari worden gehouden. De leerlingen hadden vragen voorbereid om erachter te komen hoe de wethouder dacht over sporten en gezonde voeding.

“Wij vinden het erg belangrijk dat alle kinderen kunnen sporten en geld moet daarbij geen belemmering zijn”, zeiden Cars Jan de Ridder en Sterre Thijssen. “Veel kinderen gamen tegenwoordig en dat kan verslavend werken. Samen sporten kan ervoor zorgen dat dat veel minder wordt”, voegde Valentijn van Huizen daaraan toe.

Vanaf het nieuwe kalenderjaar worden na schooltijd sportclinics gehouden in samenwerking met sportverenigingen in en rond Dalen. Leerlingen kunnen zich inschrijven en zo kennismaken met een sport. “Een mooi initiatief, dat wij zeker toejuichen”, aldus Joop Brink. “Samen sporten met je vrienden is leuk én gezond.”

De kinderen nodigden de wethouder uit om aanwezig te zijn bij de eerste ronde sportclinics. Op hun beurt werden zij door de wethouder uitgenodigd om te zijner tijd eens naar het gemeentehuis te komen om na te praten over de sportclinics.