Schoonoord – Coevorden is Culturele Gemeente van Drenthe in 2021 en 2022. Alle dorpen en de stad in de gemeente zijn hierbij betrokken. Zij zorgen elk voor een kunstwerk en coupletten voor een lied, geschreven door Harm Dijkstra.

Tijdens de rondrit per oldtimerbus neemt wethouder Jeroen Huizing op zaterdag 28 augustus tussen 10.00 en 11.00 uur het kunstwerk van Schoonoord in ontvangst. Dat gebeurt bij Ideeja aan de Tramstraat. Voor Schoonoord zijn de coupletten geschreven en ingezongen door Bert Koops van Mooi Wark! Als alles meezit, wordt het lied door Bert Koops en koorleden van het Ellertsveld gezongen gedurende de korte bijeenkomst. Leden van de toneelvereniging zijn ook present. Zij brengen iedereen terug in de tijd.

Na zijn rondrit, waarbij Huizing alle dorpen aandoet, arriveert de bus rond 15.30 uur op de Weeshuisweide in Coevorden, waar iedereen samenkomt. De 28 kunstwerken komen op een grote schildersezel en alle coupletten van het lied worden ten gehore gebracht.

Meer weten over de activiteiten in het culturele jaar? Kijk dan op www.cultureelcoevorden.nl. De op deze site geplaatste artikelen rond dit thema zijn HIER te vinden.