Coevorden – De belangstelling voor de intocht van Sinterklaas en de Pieten was weer groot. Rond de haven hadden zich heel wat mensen verzameld om maar niets te missen.

Het kwam tot een ontknoping van het Sinterklaasjournaal, dat de afgelopen dagen was te zien op de Facebookpagina Intocht Sinterklaas Coevorden en via de streekomroep ZO!34. De vier afleveringen kunnen nog worden bekeken!

Het was weer een spannend verhaal, maar net als voorgaande jaren kwam alles op z’n pootjes terecht.

Bij de haven begroette presentator Saskia Kluwen Miss Ganzenhoedster Natalie Massa, Mini-Miss Ganzenhoedster Norah Wessel, Shahin Sanli en burgemeester Bert Bouwmeester. De Bergvennenkapel uit Twente verleende muzikale medewerking aan het programma.

Piet Lody was natuurlijk ook weer van de partij, hij kwam net voor de aankomst van Sinterklaas aangesneld. Pip en Zip betraden ook het toneel, evenals de archeologen uit Noord-Brabant. Pip en Zip verzamelden bij zoveel mogelijk kinderen zakjes zand, zoals in het Sinterklaasjournaal was gevraagd. Dat journaal is goed bekeken, want de kruiwagen raakte langzamerhand vol. De archeologen zetten hun werk voort op de Markt.

Eindelijk was het dan zover: de eerste boot, de Vechtzomp uit Laar, kwam eraan, gevolgd door nog twee boten met op de laatste Sinterklaas. De Havenvereniging Coevorden was er maar weer druk mee om het hele gezelschap te vervoeren.

De Pieten vermaakten zich opperbest met het publiek en haalden allerlei capriolen uit. Na een uitvoerige ronde langs de kinderen door Sinterklaas en de Pieten kwam iedereen op de Markt aan. De burgemeester nam even een kijkje bij de gravende archeologen. “En dat zonder vergunning”, grapte hij.

Album voor Sinterklaas

Op het podium werd duidelijk hoe het nou toch zat met het poëziealbum. De archeologen overhandigden de Sint het album. Al snel bleek dat dat niet het album van Sinterklaas was, moesten de archeologen bekennen. Maar Piet Lody kwam met een verrassing voor Sinterklaas: alle kinderen uit Coevorden hadden gezorgd voor een album vol versjes en gedichtjes. Daarmee was de Sint in zijn nopjes.

Dat was goed voor een dansfeestje op de Markt. Tot slot was er nog een rondgang door het centrum. Sinterklaas en de Pieten gingen te voet. Traditiegetrouw zorgde Herman Stroeve weer voor het vervoer van de Miss en Mini-Miss Ganzenhoedster en Mini-Mister Ganzenhoeder.

Al met al was het een zeer geslaagd feest voor jong en oud.