Coevorden – Vorige week kregen burgemeester Bert Bouwmeester en wethouder Joop Brink van de gemeente Coevorden bezoek van leerlingen van het Praktijkonderwijs van De Nieuwe Veste. Deze groep bezoekt alle Nederlandse bestuurslagen. In het voorjaar gaan de leerlingen op bezoek bij de commissaris van de Koning en de Tweede Kamer.

Voor het tweede jaar op rij kwamen tien leerlingen van de praktijkschool op werkbezoek bij de gemeente Coevorden. De leerlingen hadden zich goed voorbereid en mochten de burgemeester en wethouder allerlei vragen stellen. Zo stelden ze vragen over een eventueel vuurwerkverbod in Coevorden en over de explosie in de grillroom. Ook stelden ze vakinhoudelijke vragen zoals ‘Wat doen een burgemeester en wethouder allemaal op een werkdag?’ en ‘Hebben jullie ook een beroepsgeheim?’

Vol trots vertelden de leerlingen over hun eigen toekomstplannen. Na de zomer laten ze de praktijkschool achter zich en gaan de meesten van hen verder leren op het mbo, middelbaar beroepsonderwijs.

Het werkbezoek werd afgesloten in de kamer van de burgemeester. Hier trok de ambtsketen veel aandacht. Als dank voor het bezoek overhandigden de leerlingen een zelfgebouwd vogelhuisje. Dit huisje wordt bevestigd aan één van de bomen op de Weeshuisweide.