Oosterhesselen – De heer Albert van Veen (82) en mevrouw Antje van Veen-Dijkhuis (79) uit Oosterhesselen waren afgelopen maandag zestig jaar getrouwd. Ter gelegenheid daarvan bracht loco-burgemeester Jan Zwiers woensdagmiddag de felicitaties over namens het gemeentebestuur. Hij zorgde natuurlijk voor taart en een fraai boeket.

Van Veen zag het levenslicht in Oosterhesselen en mevrouw Van Veen is geboren en getogen in Oosterhesselen. Zij weten zich nog goed de eerste ontmoeting te herinneren. “Ik was”, aldus Van Veen, “op de fiets met een kameraad op weg naar Hoogeveen. Daar fietste een meisje en ik ging naast haar fietsen. We hebben in een cafeetje wat gedronken en daarna heb ik haar naar huis gebracht.” Dat was het begin van een langdurige relatie.

Het paar trouwde in Hoogeveen. Tot haar huwelijk werkte mevrouw Van Veen in de huishouding. Zoals destijds gebruikelijk was, stopte zij daarmee bij haar huwelijk. Van Veen werkte op het ouderlijk huis, een boerderijtje. In 1956 ging hij in dienst en keerde terug naar de ouderlijke woning. Na hun huwelijk in 1960 was Van Veen zo’n negen jaar werkzaam in de ontginning in de Flevopolder. In de loop der jaren vervulde hij heel wat functies. Het paar had een klein boerderijtje, Van Veen werkte nog bij Bakker in Coevorden, ging de boeren langs om te dorsen in onder meer Dwingeloo en Sleen. Ook werkte hij als opperman in de bouw. Toen woonden de heer en mevrouw Van Veen in buurtschap Grevenberg bij Oosterhesselen. Inmiddels wonen zij in De Etgaarde.

Zij kregen drie zoons. Bijzonder is dat deze zonen allemaal op de zestiende van de maand geboren zijn. Albert en Antje zijn allebei op de tweede dag van de maand geboren (respectievelijk in oktober en juni). Er zijn zes kleinkinderen en drie achterkleinkinderen.