Wachtum – Vandaag, woensdag 9 maart, is het op de kop af tien jaar geleden, dat de fraaie winkel van Snijders Wachtum BV aan het Middendorp 4 in Wachtum, bij molen De Hoop, werd geopend ter vervanging van de oude winkel. “Tien jaar, waar blijft de tijd”, aldus Karin Bast-Snijders en Geesje van der Pal-Snijders.

“We waren toen”, vertelt Karin, “best zenuwachtig wat het ons zou brengen. Maar het heeft goed uitgepakt, dat is meer dan gelukt. We hebben steeds een stijgende lijn gehad en we hadden het geluk dat we in coronatijd konden openblijven.” De ontwikkelingen in Oekraïne baren wel zorgen, want de toevoer wordt bemoeilijkt. Het assortiment van het bedrijf is duidelijk, want dat staat op de gevel: boerderij, dier en tuin. Sinds de start in 2012 werd het assortiment wel wat uitgebreid met gereedschap en een aanbod van artikelen op het gebied van elektra.

“Wij onderscheiden ons”, laat Karin weten, “door deskundigheid, vriendelijkheid en we zijn behulpzaam, dat zijn echt onze kernwaarden.” Het bedrijf ziet de toekomst zonnig tegemoet.

Acties

Tot en met zaterdag 12 maart heeft Snijders allerlei acties en aanbiedingen. Voor iedere betalende klant is er een gratis emmer. Op alle artikelen die in de emmer passen, zit een korting van 10 procent. Voor kinderen is er een pompoenwedstrijd. Zij krijgen pompoenzaden mee om te poten. De kinderen kunnen op 8 oktober naar de winkel komen om het resultaat te laten meten en wegen. Er zijn leuke prijzen beschikbaar.

Verder kunnen kinderen meedoen aan een enveloppenspel en kunnen betalende volwassen klanten het rad van avontuur laten draaien, waarbij een prijs is gegarandeerd. Ook zijn er enkele raadspelletjes.

Snijders bestaat volgend jaar op 26 mei maar liefst 110 jaar. Inmiddels is de vierde generatie werkzaam in het bedrijf.