Regio – Sinds eind 2020 is Ladies’ Circle Suydevelt i.o. actief. De afgelopen tijd werkten veertien ondernemende dames uit Zuidoost-Drenthe toe naar de officiële oprichting, de zogenoemde charter, van de afdeling onder de vlag van Ladies’ Circle Nederland. Die oprichting vindt plaats op zaterdag 25 juni in restaurant Wielens in Noord-Sleen. Daarbij is locoburgemeester Bea Meppelink aanwezig. Vanaf dat moment is Ladies’Circle Suydevelt de 75ste actieve Circle in Nederland en treedt zij eveneens toe tot Ladies’ Circle International.

Ladies’ Circle is een serviceclub voor ondernemende vrouwen tot 45 jaar, die wereldwijd met meer dan 12.500 leden actief is in 42 landen. De club staat voor vriendschap en service en de leden zetten zich in voor goede doelen door het inzamelen van geld en door de handen uit de mouwen te steken.

Ladies’ Circle Suydevelt heeft zich in de afgelopen periode ingezet voor de Speeltuinvereniging Dalen. Met de organisatie van een Ladies Bingo is er voor dit zelfgekozen goede doel geld opgehaald. Verder hebben de leden de handen uit de mouwen gestoken bij de organisatie van een speur- en puzzeltocht in Aalden, het inzamelen van boodschappen voor Oekraïne op het EDS-plein in Coevorden, het opruimen van zwerfafval in Coevorden en het helpen van de speeltuinvereniging in het kader van burendag.

Nieuw doel

Inmiddels is het nieuwe servicedoel voor bestuursjaar 2022/2023 gekozen. De circle zet zich het komende jaar in voor bestrijding van menstruatiearmoede. De komende tijd worden daartoe diverse activiteiten georganiseerd. Ladies’Circle Suydevelt stelt zich ten doel om menstruatieproducten vrij toegankelijk te maken voor iedereen in Zuidoost-Drenthe.

Meer informatie over Ladies’ Circle Suydevelt staat op deze Facebookpagina.

Foto: Enkele leden van Ladies’ Circle Suydevelt (foto: Sharon Hartman-Benjamins).

Zie ook:

Ondernemende dames richten Ladies’ Circle op