Dalen/regio – Er is een nieuwe serviceclub in de regio, speciaal voor dames voor 18 tot 45 jaar: Ladies’Circle Suydevelt i.o. De club, ontstaan in Dalen, is actief in de gemeente Coevorden en is onderdeel van Ladies’Circle Nederland.

Het initiatief werd genomen door Joyce van Dooren-Gaarthuis uit Dalen. Zij is de komende tijd de voorzitter. Lisanne Karstenberg is de penningmeester. Beide dames vertellen over het hoe en waarom van deze club.

Ondernemende dames

“Momenteel”, aldus Joyce, “zijn er twaalf leden. Zij staan voor vriendschap en service en willen zich graag inzetten voor goede doelen door het inzamelen van geld of het verrichten van vrijwilligerswerk.” Daarnaast zijn er vier aspirant-leden. Ondernemende dames uit de doelgroep worden gevraagd om lid te worden. Op 25 juni van dit jaar wordt de serviceclub officieel opgericht en vervalt de toevoeging i.o.

Activiteiten

Een eerste activiteit is een Ladies’ Bingo op vrijdag 18 maart in restaurant De Baander in Dalen voor het goede doel van dit moment: Speeltuinvereniging Dalen. “De prijzen”, vertelt Lisanne, “zijn afgestemd op dames, al is de bingo voor iedereen toegankelijk. Mooi is, dat bijna alle cadeaus zijn gesponsord. Daardoor zijn er mooie prijzen, er zit zelfs een hotelovernachting bij.” Daarna is er op 24 april voor jong en oud een speur- en puzzeltocht met oer-Hollandse spellen in Oud-Aalden. Aanmelden kan via het hieronder genoemde mailadres.

“Avond voor onszelf”

Het doel van de club is om verbinding met elkaar te hebben. En, zo zeggen Joyce en Lisanne: “We vinden het heel fijn om een avond voor onszelf te hebben. Voor onze leeftijdsgroep was niet zoveel te doen. We zijn vaak jonge moeders en sparren over van alles.” De clubleden komen eenmaal per maand bij elkaar en daarnaast nog een keer extra per kwartaal. Joyce: “We zijn de ene maand bij grand café LiBo in Aalden en de andere maand bij één van de dames thuis.”

Jaarlijks wordt de voorzitter gewisseld. Omdat de club in juni officieel wordt opgericht, blijft Joyce voorzitter tot juni 2023. Ladies’ Circle Suydevelt (nu dus nog i.o.) houdt dit jaar ook nog een zomerwendewandeling, waarmee de club haar visitekaartje wil afgeven.

Meer informatie over de club staat op Facebook en Instagram. Het mailadres (ook voor aanmelding voor activiteiten) is ladiescirclesuydevelt@hotmail.com (ook om aan te melden voor de bingo en de puzzeltocht). Meer weten over Ladies’ Circle Nederland? Kijk dan op www.ladiescircle.nl. Ladies’ Circle Suydevelt i.o. heeft ook reeds een eigen pagina op deze website.

Foto: penningmeester Lisanne Karstenberg (links) en Joyce van Dooren.