Coevorden – De kaartverkoop voor het eerste Ganzenfestival Coevorden loopt goed. Er zijn vierduizend kaarten beschikbaar. “Zoals het nu lijkt, wordt het uitverkocht”, aldus Johan Velzing, één van de organisatoren.

Hij is bekend als eigenaar van uitbater van Stadscafé Rembrandt in Coevorden en Party Palace New York in Nieuw-Amsterdam. De organisatie bestaat verder uit dj Dévin (Redmeijer) en dj Adin Dino (Dino Skopljak).

Het festival wordt vrijdag 13 september gehouden op de Weeshuisweide, zoals reeds eerder aangekondigd. Het festival begint al om 18.00 uur en duurt tot 01.00 uur. De line-up bestaat uit QMusic Foute Uur Live, De Snollebollekes, Tabitha, Martijn Fischer zingt Hazes, Nafthaly Ramona, Bombarie, Brooklyn, dj Devin, Evander en dj Joep. Het is de bedoeling er een jaarlijks festival van te maken.

Locatie

“Wij hadden graag”, vertelt Velzing, “het festival op de Markt willen houden, maar gezien onder andere de beveiliging en aanrijroutes vond de gemeente dat niet zo geschikt. De gemeente gaf ons het advies om naar de Weeshuisweide te gaan.”

De organisatie had ingezet op meer bezoekers. “Maar daarvoor kregen we bij de gemeente de handen niet op elkaar. Volgend jaar willen we toch een grotere opzet en zullen dan moeten kijken naar een andere locatie”, laat Velzing weten.

Meer informatie staat op de website en Facebook.

De Snollebollekes tijdens Sweelpop.