Coevorden – Het eerste Bigbandfestival Coevorden vindt plaats op zaterdag 8 juli van 12.00 tot 17.00 uur, Gerard Gerrits nam daarvoor het initiatief en zocht samenwerking met Centrummanagement Coevorden, die dezelfde dag een braderie houdt.

De eerste band, de High Moor Bigband uit Zuidwolde, begint om 12.00 uur, om 13.00 uur gevolgd door Bigband Hoogeveen. Daarna speelt HaProBiBa Hardenberg vanaf 14.00 uur. Een uur later speelt de Basement Bigband uit de regio Meppel/Vollenhove. Bigband Coevorden sluit vanaf 16.00 uur het festival af. De presentatie is in handen van Jeanette Croezen.

De High Moor Bigband staat onder leiding van Martin Oosterwijk. Allerlei stijlen komen aan bod, zoals swing, pop, latin, funk en ballads. Naast de instrumentale zijn er ook vocale arrangementen.

HaProBiBa (Hardenberg Promotie Bigband) is een projectband met fanatieke muzikanten en een zangeres onder leiding van Henri Gerrits uit Coevorden.

Bigband Hoogeveen onder leiding van Gerard Gerrits speelt tijdens concerten en evenementen in de regio. De band heeft een standaardbezetting en bestaat uit ervaren muzikanten.

De Basement Bigband bestaat uit negentien leden met als bezetting vier trompetten, vijf trombones, vijf saxofoons, piano, bas, drum, gitaar en de bezielende leider Maarten Gal.

Gerard Gerrits leidt Bigband Coevorden. De leden komen uit Zuidoost-Drenthe en Noordoost-Overijssel. Wat de leden bindt, is het enthousiasme voor bigbandmuziek en het samenspelen in een orkest.

Hoofdfoto: Bigband Coevorden tijdens een optreden in De Baander in Dalen.