Coevorden – Huishoudens met een inkomen tot 200 procent van het sociaal minimum en een hoge energierekening kunnen net als vorig jaar steun aanvragen bij het Landelijk Noodfonds Energie. Het noodfonds kan gedurende zes maanden een deel van de energierekening betalen.

De voorwaarden zijn verruimd waardoor er in vergelijking tot 2023 meer huishoudens in aanmerking komen. Aanvragen is mogelijk tot 1 april. Inwoners van de gemeente Coevorden kunnen hulp krijgen bij het aanvragen.

Het Landelijk Noodfonds Energie is maandag 22 januari 2024 geopend. Het is een initiatief van de grote energieleveranciers en wordt ondersteund door de landelijke overheid. Het Noodfonds biedt inwoners die daarvoor in aanmerking komen, een lagere energierekening. Huishoudens komen in aanmerking als het gezamenlijke bruto-inkomen per maand lager is dan 3200 euro (eenpersoonshuishouden) of 4480 euro (meerpersoonshuishouden), inclusief vakantiegeld en exclusief toeslagen. Het maakt niet uit wie de energieleverancier is.

Aanvragen

Inwoners kunnen zelf een verlaging van hun energiekosten aanvragen bij het Landelijk Noodfonds Energie. Dat kan alleen online via Noodfondsenergie.nl. Voor het aanvragen hebben inwoners een DigiD, mailadres en mobiel telefoonnummer nodig. Daarbij is de naam en het klantnummer van de energieleverancier nodig en het bedrag dat de inwoner de afgelopen maand betaalde aan de energieleverancier.

Hulp bij het aanvragen

Inwoners die hulp nodig hebben bij de aanvraag, kunnen terecht op de volgende locaties:

Humanitas. Elke donderdag van 9.00 tot 12.00 uur in MFC Ravelijn Verbindt, Linthorst Homanlaan 1 in Coevorden

Informatiepunt Digitale Overheid (IDO), Haven 4 in Coevorden, geopend elke maandag van 13.00 tot 16.30 uur

Stichting Invulbrigade, elke woensdag van 10.00 tot 12.00 uur aanwezig in de bibliotheek in Coevorden

Maatschappelijk Welzijn Coevorden: Locatie Coevorden (Van Eijbergenstraat 5): bel voor een afspraak: 085-2735256 (Coevorden); 085-2735256 (Schoonoord)