Coevorden – Afgelopen donderdag zijn de examennormen van het tweede examentijdvak bekendgemaakt en de examenleerlingen van De Nieuwe Veste in Coevorden hebben het dit jaar goed gedaan.

“We zijn erg trots op de resultaten”, zegt directeur Wim Sulimma. “Dit jaar was extra spannend, omdat deze leerlingen in hun schooltijd veel last hebben gehad van de maatregelen in coronatijd, maar er tegelijk geen speciale regelingen meer beschikbaar waren.”

Percentages

In de afdeling vmbo-basis zijn alle leerlingen geslaagd. De afdeling vmbo-kader staat nu op 97%, maar na het derde tijdvak kan dit nog hoger worden. In de mavo slaagde 90 procent, de havo 81 procent, in het vwo is 91 procent van de examenkandidaten geslaagd en bij PRO Coevorden is het 78 procent.

Wim Sulimma prijst vooral de leerlingen zelf: “De leerlingen, maar ook hun docenten en mentoren, hebben alles op alles gezet. We hebben afgelopen jaar een nieuwe tool ingezet waardoor iedere leerling nog beter in beeld en betrokken is. Hierdoor zijn leerlingen meer eigenaar van hun leerproces geworden. Het is mooi te zien dat zoveel examenkandidaten de eindstreep hebben gehaald.”