Coevorden – Wethouder Steven Stegen opent op woensdag 20 januari het FabLab Coevorden. Om de opening te kunnen plaatsvinden, hielpen kinderen uit Coevorden met het zoeken naar sleutelwoorden. Die konden ze vinden door een escaperoom te doen. Alle sleutelwoorden zijn gevonden. De opening is vanaf 15.30 uur online te volgen via het YouTubekanaal van FabLab Coevorden. Tijdens de opening wordt de trofee voor de winnaar met de lasersnijder gemaakt.

Het FabLab is een inspirerende werkplaats voor jong en oud. Iedereen kan kennismaken met de nieuwste technieken door te werken met 3D-ontwerpen en printers, lasersnijders en robots. In de afgelopen maanden maakten al veel kinderen kennis met het FabLab. Ook bedrijven zijn zeer geïnteresseerd. Door de coronamaatregelen kon het FabLab helaas nog niet veel activiteiten houden.

Escaperoom

Wat het FabLab wél organiseerde, is de escaperoom die vanuit huis gedaan kan worden. In de escaperoom zitten vier woorden verstopt. Uit alle inzendingen wordt de winnende kaart getrokken.  Voor de winnaar wordt live een trofee gemaakt. Alle kinderen die de juiste oplossing hebben opgestuurd, krijgen als beloning een tegoedbon voor een gratis workshop in 2021. De kinderen die ook nog graag een workshop willen winnen, kunnen tot 20 januari de escaperoom nog doen. De escaperoom is hier te vinden.

RegioDeal

Het FabLab is één van de projecten die mede door de RegioDeal Zuid- en Oost-Drenthe tot stand komt. Binnen de RegioDeal werken diverse partijen met elkaar samen aan het verbeteren van de welvaart in de regio. Met hart voor de regio, van elkaar leren, regionaal denken, het verschil maken en vooral doen.

Hoofdfoto: kinderen zijn enthousiast over de eerste testworkshops.

De entree van het FabLab aan de Graaf Van Heiden Reinesteinlaan.