Coevorden – In de bibliotheek in Coevorden maakten 27 kinderen vanmiddag mooie werkstukken over ‘Duik in de zee’ in het kader van ‘Op reis met de bibliotheek’ in deze zomerperiode.

‘Boer Boris gaat naar zee’ werd voorgelezen en er werd gekleurd en gevist. Iedereen kwam op de foto. Na afloop van de activiteiten leenden de kinderen boeken over de zee. In de bibliotheek in Sleen kunnen kinderen morgen, woensdag 7 augustus, van 14.00 tot 16.00 uur terecht voor hetzelfde programma.

Kinderen kunnen tot en met 25 augustus op reis met de bibliotheken in Coevorden en Sleen. Elke week is er een nieuwe bestemming. Deze week draait het om een duik in de oceaan, een wereld van zeemeerminnen, schepen en vissen. Dan kunnen kinderen komen om de mooiste onderwaterselfie te maken. Voor deze activiteiten geldt: kijk voor de openingsuren op de website van Bibliotheek Coevorden en Bibliotheek Sleen.

‘Tem je eigen beest’ is het thema van de week vanaf 12 augustus. De safari zit vol met de mooiste dieren die de wereld heeft. Die week kunnen de kinderen veranderen in een favoriet dier. Zij kunnen hun eigen lichtgevende beest te maken op dinsdag 13 augustus van 14.00 tot 16.00 uur in Bibliotheek Coevorden en op woensdag 14 augustus van 14.00 tot 16.00 uur in Bibliotheek Sleen.

In de daaropvolgende en laatste week gaat iedereen weer flink aan de slag in de bibliotheek. Vanaf 19 augustus kunnen kinderen een voetbalspel spelen. Een eigen sporttasje maken kan op dinsdag 20 augustus van 14.00 tot 16.00 uur in Bibliotheek Coevorden en op woensdag 21 augustus van 14.00 tot 16.00 uur in Bibliotheek Sleen.

Inschrijven voor deelname kan in de beide bibliotheken. Daarbij ontvangt elk kind een paspoort, waarin allerlei opdrachten staan. Elke goed uitgevoerde opdracht is goed voor een stempel in het paspoort. Wie alle stempels van die week heeft verzameld, krijgt een armband van de week. Meedoen aan alle activiteiten is gratis en je hoeft je niet van tevoren op te geven.

Bron: Bibliotheek Coevorden