Coevorden – De katholieke kerken in Coevorden, Steenwijksmoer, Schoonebeek, Nieuw-Schoonebeek en Weiteveen -behorend bij de Immanuelparochie, wordt woensdagavond 23 november in het rode licht gezet. Rood staat in de katholieke traditie voor de Passie van Christus en het bloed van de martelaren. De parochie doet mee aan #RedWednesday, een internationale campagne van Stichting Kerk in Nood om aandacht te vragen voor christenen die om hun geloof worden vervolgd en om het recht op vrijheid van godsdienst voor mensen van alle religies te benadrukken.

Met #RedWednesday roept Kerk in Nood op tot tolerantie en respect voor gelovigen en tussen geloofsgroepen. Pastoor Bernard Buit van de Immanuelparochie vindt het belangrijk dat de kerken meedoen met #RedWednesday: “Wereldwijd neemt de vervolging van christenen toe. Het recht op godsdienstvrijheid wordt massaal geschonden. In landen waar christenen in de minderheid zijn, zijn zij het slachtoffer. Door mee te doen aan deze actie hopen we mensen bewust te maken van dit vergeten mensenrecht.”

Dinsdag 22 november is er om 19.00 uur een eucharistieviering in de H. Willibrorduskerk in Coevorden, de kerk zal ook aan de vooravond van #RedWednesday van 17.00 tot 21.00 uur rood worden aangelicht. In de kerk in Weiteveen wordt op 23 november om 19.00 uur een Heilige Mis opgedragen voor mensen die om hun geloof worden vervolgd én voor hun vervolgers.

Kerken over de hele wereld doen mee aan deze actie. Dit jaar staat de campagne vooral in het teken van vervolgde christenen, waarover Kerk in Nood op 16 december het tweejaarlijkse rapport Vervolgd en Vergeten? 2020-2022 publiceert. De studie is een aanvulling op het rapport over godsdienstvrijheid 2021. Kerk in Nood steunt elk jaar meer dan 5.000 projecten in ongeveer 140 landen en helpt Christenen hun geloof uit te dragen, waar ze ook vervolgd of onderdrukt worden of in pastorale nood verkeren.

Meer informatie staat op steun.kerkinnood.nl/redwednesday.