Coevorden – Het in 1980 gebouwde Racket- en Bowlingcentrum complex is per 1 april 2022 overgenomen van Wim Jaap Bouwers, die sinds 2003 eigenaar was en het pand ook exploiteerde. Grunopark in combinatie met Notram zijn de nieuwe eigenaren. Ook de exploitatie wordt door de nieuwe pandeigenaren gedaan.

André Oudeboon uit Sleen is eigenaar van Notram. Hij is onroerendgoedexploitant geworden, na de verkoop van zijn bedrijf in Sleen en goed ingevoerd in de gemeente Coevorden. Tot voor kort was hij raadslid in de gemeente.

Grunopark is een familiebedrijf in de vrijetijdseconomie. De onderneming richt zich op de combinatie van sport en logies met een duidelijke restaurantfunctie. De grondlegger van het bedrijf is Piet Swieter, voormalig volleybalinternational.

De huidige generatie Swieter, allen tennisliefhebber, bestaat uit: Anne-Marike Swieter die Grand Café Hotel Karsten in Norg leidt, haar man Erik Kruit, die zich gaat bezighouden met de Bowling- en Racketaccommodatie in Coevorden en broer Jan-Willem Swieter, die de Camping Stadspark in Groningen met restaurant leidt.

Met de aankoop wordt een nieuwe start mogelijk gemaakt. Als eerste komt er een nieuwe naam, Plaza Sportz Coevorden.

Eén van de werknemers is bereid gevonden over te gaan naar de nieuwe organisatie. Er wordt snel begonnen met een volledige renovatie van het pand. De gevel wordt vernieuwd en er komt een complete interne verbouwing.

Daarbij wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van diensten van ondernemingen in de regio.

Het horeca-interieur wordt ontworpen door Erik de Koning uit Sleen. Bouwtechnisch neemt R. van der Kaap uit Emmen het voortouw. De zes bowlingbanen worden vernieuwd door BowlTech tot een eigentijds vermaak met fun- en wedstrijdmogelijkheden. De vier nieuwe overdekte padelbanen worden wellicht aangelegd door Padeltotaal uit Geesbrug. De website wordt ontworpen door Sid Design uit Coevorden

Naast de nieuwe padelbanen blijven twee tennisbanen te gebruiken voor tennis, ook  de squashbanen blijven. Er wordt gezocht naar een eigentijdse uitstraling van de beide horecaruimtes met een eigen restaurantfunctie. Plaza Sportz hoopt een impuls te geven aan de sport en het uitgaansleven in Coevorden.

Binnenkort wordt contact gezocht met personen en organisaties die een rol kunnen of willen spelen bij de ambities.