Sleen –  PV Zuidenveld en Paardensportcentrum Sleen houden vandaag niet alleen een open dag, er viel ook wat te vieren. Wethouder Joop Brink bezocht in het kader van de Nationale Sportweek, waarvoor Coevorden gastgemeente is, het paardensportcentrum aan de Zetelveenweg. Hij kreeg er een rondleiding onder leiding van voorzitter Mike Brandt en zette de kampioenen in de club in het zonnetje.

Het voltigeteam Maite Verhoven, Julia Linge en Elise Bloemberg met assistent Floortje Klarenbeek en onder leiding van Lisette Peeters werd Nederlands kampioen met hun paard El Arenal. Voltige is turnen op een paard. Annika de Boer werd Nederlands kampioen bij de solovoltige. Zoë Brandt is Drents kampioen bij het L-springen. De negenjarige Florence Wind was de allerbeste tijdens de L2-dressuur bij de Drentse kampioenschappen.

Deze resultaten waren alle reden voor wethouder Joop Brink om al deze kampioenen een presentje in de vorm van een cadeaubon te geven. De kampioenen kregen natuurlijk een luid applaus van alle aanwezigen. Daarna was het tijd voor allerlei demonstraties van onder andere springen, dressuur en voltige.