Coevorden/regio – Wethouder Joop Brink reikte vandaag het vignet ‘Gezonde sportkantine’ uit aan voorzitter Jaap de Haan van Raptim. In de volle kantine gaf Brink uitleg over de bedoelingen: het aanbieden van gezondere producten naast het bestaande assortiment, zodat de sporters keuze hebben.

Tevoren zette Wineke Holtrop in de bestuurskamer uiteen wat wordt bedoeld met een gezonde sportkantine. Wineke is sportconsulent bij SportDrenthe en betrokken bij onder andere het programma JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht). Zij had een mandje meegenomen met daarin enkele producten, uitgekozen door de Buurtsportcoaches Gezond Coevorden. Voor frisdranken of snacks zijn diverse alternatieven mogelijk. Verder kreeg Raptim een krat met bidons om het waterdrinken te stimuleren en een tasje met divers producten om bij te dragen aan het gestelde doel, ook door mee te doen aan Stoptober.

Verder werden vandaag bezoeken gebracht aan vv Dalen, vv Sleen en vv Sweel. Daar werden ook de mandjes met voorbeelden van een gezonde keuze overhandigd.