Dalerveen – Jos Wiersum uit Coevorden wordt met ingang van het seizoen 2024/2025 de nieuwe hoofdtrainer van voetbalvereniging DSC’65 uit Dalerveen. Hij volgt daarmee Jordy Boer op, die na vijf seizoenen verkast naar NKVV.

Voor de 59-jarige Wiersum wordt de hoofdmacht van DSC’65 het eerste standaardelftal waar hij de scepter zal zwaaien. Niettemin deed Wiersum als trainer al de nodige ervaring op bij de JO19-elftallen van Hoogeveen en SVBO en de tweede elftallen van Raptim en SVBO. Momenteel is Wiersum bezig aan zijn derde seizoen als oefenmeester van vv Dalen 2. Als voetballer was de Groninger Wiersum actief in de eerste elftallen van vv Kloosterburen en Hunsingo.

De technische commissie van DSC’65 is blij met de komst van Wiersum. “We hebben meerdere goede gesprekken gehad met stuk voor stuk goede kandidaten”, vertelt commissielid André Meijerink. “Met zijn enthousiasme, visie en gedrevenheid denken we dat we met Jos Wiersum een trainer hebben gevonden die goed bij onze mooie dorpsclub past.”

Wiersum kijkt uit naar het nieuwe seizoen. “Ik ben blij dat ik hier een eerste stap als hoofdtrainer kan maken. Ik heb er zin in en kijk er naar uit om er uit te halen wat er in zit.” Als presentje en om zich verder in de club te verdiepen kreeg Wiersum van het bestuur van de vereniging alvast het boek ‘Een dorp, een bal, een club’ over de historie van de Dalerveen Stieltjeskanaal Combinatie.

Het eerste elftal van DSC’65 gaat onder leiding van de huidige trainer Jordy Boer de winterstop in als koploper in de vijfde klasse. De technische commissie en de nieuwe hoofdtrainer Wiersum hebben de ambitie om het eerste elftal van DSC’65 snel weer een stabiele vierdeklasser te laten zijn.

Foto v.l.n.r. André Meijerink, voorzitter Bert Galema en Jos Wiersum.