Coevorden – Het project schoolplein op de Willibrordusschool in Coevorden is inmiddels afgerond. “Het is een prachtig en groen schoolplein geworden”, vertelt directeur Moniek Soppe trots. “De officiële opening doen we in het voorjaar, dan komt al het groen uit.”

In juni ging een aantal ouders en teamleden van de school aan de slag om voorbereidingen te treffen. Zij verwijderden tegels om ruimte te maken voor groen. Daarna zorgden de hoveniers van DonkerGroen voor de aanleg en aanplant van het plein.

“Het nieuwe schoolplein”, aldus Monique, “kon worden gerealiseerd in het kader van de ‘Schoolpleinenrevolutie Drenthe’. Het IVN werkt hierin samen met Kunst & Cultuur en Sport Drenthe om te zorgen voor schoolpleinen waar bewegen, natuur en kunst en cultuur samenkomen.”

Praktijkonderwijs

Moniek vervolgt: “Het ontwerp is mede gemaakt door de kinderen van de school, Kinderwereld en de ouders. De aanplant werd gedaan door groep 8 en leerlingen van het Praktijkonderwijs van De Nieuwe Veste onder leiding van André Kooiker en de hoveniers van DonkerGroen. De kinderen hebben eerst les gehad over allerlei planten en struiken. Vol trots waren de kinderen bezig met de aanleg van de tuin. De groepen 7 en 8 en het Praktijkonderwijs blijven bovendien het onderhoud doen. De Nieuwe Veste is blij met deze samenwerking.”

Naast het groen in het kader van klimaatadaptatie is een sportveld gerealiseerd, dat afwisselend voor voetbal, volleybal, korfbal en hockey kan worden gebruikt. “Dit draagt ook bij aan creatief spel van de kinderen. Verder is er een buitenklas gemaakt, waarvoor tegels van het oude schoolplein zijn gebruikt. We hebben er de beschikking over wifi, zodat we ook met het digibord kunnen werken.”

Ouders en team Willibrordusschool steken handen uit de mouwen