Coevorden/Gees – Vanaf medio oktober verhuizen de eerste Oekraïense vluchtelingen uit de Coevorder wijk Ossehaar naar andere locaties in de gemeente, zo laat de gemeente weten.

Om de woningbouw in Ossehaar niet te vertragen sluit de gemeente die opvanglocatie voor afloop van de omgevingsvergunning.

De meeste Oekraïners verhuizen naar een nieuwe locatie aan de Commissaris Gaarlandtlaan 23 in Coevorden en naar vakantiepark De Wolfskuylen tussen Gees en Zwinderen, waar op dit moment al Oekraïners worden opgevangen.

Vrijwilligers

Mede dankzij de vele vrijwilligers en betrokken dorps- en wijkgenoten verloopt de opvang in de gemeente Coevorden goed. Zo worden veel Oekraïners door taalvrijwilligers geholpen om Nederlands te leren. De volwassenen zijn vaak aan het werk, de kinderen gaan naar school. De komende tijd worden de nieuwe opvanglocaties gereed gemaakt voor opvang. Omwonenden zijn met een brief op de hoogte gebracht van de aanstaande verhuizing.

Inloopbijeenkomst omwonenden

Omdat het in het geval van de Commissaris Gaarlandtlaan gaat om een nieuwe locatie gaat de gemeente ervan uit dat omwonenden vragen kunnen hebben. Daarom worden inloopbijeenkomsten gehouden. Deze vinden plaats in MFC Ravelijn Verbindt aan de Linthorst Homanlaan op donderdag 20 juli en woensdag 13 september van 19.00 uur tot 21.00 uur.

Meer informatie over de opvang van Oekraïense vluchtelingen staat op www.coevorden.nl/oekraïne.