Dalen – Team De Turfrunners-Roparun meldt met trots op Facebook, dat er vandaag 67 deelnemers waren aan de eerste editie van Dauwtrappen in Dalen. De dauwtraptocht was bestemd voor wandelaars, snelwandelaars, nordic walkers en hardlopers.

De opbrengst van de tocht is voor het goede doel, de ondersteunende zorg voor kankerpatiënten. Jaarlijks doet het team mee aan de Roparun voor hetzelfde doel.

Virtuele Roparun Pinksteren

In het pinksterweekend (vrijdag 21 tot en met maandag 24 mei) houdt het team de Virtuele Roparun. Het doel is om virtueel minimaal 280 kilometer te lopen, team Turfrunners loopt de overige 280 kilometer in hetzelfde weekend. Gezamenlijk wordt zo de totale afstand van de Roparun afgelegd. Aanmelden kan via deze link.

Deelnemers kunnen 5, 10 of meer kilometers hardlopen of wandelen. Zij kunnen een foto van hun tijden en kilometers mailen of op de Facebookpagina hun gegevens delen. Na afloop kunnen de deelnemers vanaf 5 juni een loopshirt ophalen bij RunnersWorld in Hoogeveen, zij krijgen bovendien een kortingsbon van 20 euro voor nieuwe hardloopschoenen.

De virtuele RopaRun is een initiatief van team 328 Turfrunners uit Dalen en RunnersWorld Hoogeveen om samen geld in te zamelen voor de palliatieve zorg voor kankerpatiënten.

Foto: eigen foto De Turfrunners. Meer foto’s staan op Facebook.