Sleen – Jaylee Regtop van de Willibrordusschool in Coevorden is de voorleeskampioen van de gemeente Coevorden. In theaterboerderij/restaurant De Deel namen de kampioenen van maar liefst zestien basisscholen uit de gemeente het woensdagmiddag tegen elkaar op. Jaylee gaat nu door naar de provinciale finale.

De leesconsulenten Annemarie Kriegsman, Sofie Toussaint en Maaike Russcher presenteerden de middag. Alle kinderen lazen prachtig voor, zij zijn niet voor niets de kampioenen van hun school. Het publiek bestond uit ouders/verzorgers, grootouders, broers, zussen en de juffen en meesters van de diverse scholen.

De deelnemers waren in volgorde van hun optreden: Jet Wessel, Parkschool Coevorden; Carolien Kamps, De Schutse Aalden; Finley van der Waal, Dr. Picardtschool Coevorden; Jente de Boer, Paul Krugerschool Coevorden; Joris Viel, De Akker Sleen; Esmé Meijer, Mijndert van der Thijnenschool Coevorden; Sarah Bekel, BWB-school Dalen; Thijs de Feber, De Slagkrooie Schoonoord; Jaylee Regtop, Willibrordusschool Coevorden; Laurien Bosman, St. Theresiaschool Steenwijksmoer; David Schuiling, De Anwende Aalden; Laurien Jongenburger, De Fontein Sleen; Dion Strijker, Willem-Alexanderschool Dalerpeel; Debbie Berkhof, Markeschool Wachtum; Loïs Bruinenberg, De Wegwijzer Geesbrug; Najla Kubat, Stidalschool Dalerveen.

Aan de jury was de taak om de winnaar te kiezen en dat was knap lastig gezien de prestaties van de kinderen. Die jury bestond uit Jelly Leijten van Bibliotheek Sleen, Harm Jan Veenstra van ReadShop Coevorden en Esselien de Groot, journalist en voorzitter van de jury.

Hoofdfoto: alle deelnemers met op de stoel winnaar Jaylee Regtop.