Schoonoord – Afgelopen nacht rond 3.00 uur kreeg de politie wederom een melding van een explosie bij een woning aan de Brugstraat in Schoonoord. Daarbij brak brand uit. Hetzelfde huis was een nacht eerder ook al doelwit. De twee oudere bewoners konden het pand veilig verlaten, maar zij hebben daarbij wel rook ingeademd. Dat gold ook voor een omwonende. Een van hen is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

Andermaal verzoekt de politie om informatie en/of beelden. Meldingen kunnen worden gedaan via 0900-8844 of deel informatie anoniem via 0800-7000.

Aanhoudingen

Er zijn inmiddels drie verdachten aangehouden. Een van hen, een 17-jarige jongen uit Rotterdam, werd rond 3.30 uur aangehouden in de omgeving van de Brugstraat. Aan de hand van verkregen informatie werd uitgekeken naar een bepaalde auto. Deze auto werd rond 4.30 uur staande gehouden op de A28 ter hoogte van Harderwijk. Het gaat om twee vrouwen van 23 jaar uit Amsterdam en Barendrecht. De aangehouden verdachten zitten vast en ze zullen worden verhoord.