Emmen – FC Emmen heeft weer enkele nieuwe mensen kunnen begroeten in de gelederen.

Pascal Mulder

FC Emmen heeft Pascal Mulder vastgelegd. De 25-jarige centrale verdediger heeft een contract voor één seizoen getekend op De Oude Meerdijk, met een optie voor een tweede seizoen. De in Ommen geboren Mulder speelde in zijn jeugd bij FC Twente en PEC Zwolle en is sinds 2019 actief in de top van het amateurvoetbal. Hij speelde vanaf 2019 tot 2022 voor VV Staphorst en sindsdien bij HHC Hardenberg. “Pascal is een krachtige en voetballende verdediger met lengte en power, die er in de tweede divisie echt bovenuit steekt”, aldus technisch manager Nico Haak. “Hij is een speler uit onze regio die beschikt over de voorwaarden om ons te verrassen.”

Alfons Arts

Alfons Arts is de komende drie seizoenen assistent-trainer bij de eerste selectie van FC Emmen. De 58-jarige oud-speler van de club zal daarmee de nieuwe hoofdtrainer Robin Peter assisteren. Arts speelde tussen 1996 en 2003 in totaal 223 wedstrijden voor FC Emmen. Vervolgens was hij tot 2007 assistent-trainer bij de club. Van 2010 tot 2013 was hij hoofdtrainer van Cambuur, daarna was hij assistent bij FC Groningen.

Eind vorig seizoen werd Arts aangesteld als interim-trainer van FC Emmen. Onder zijn leiding wonnen de Emmenaren de laatste vier competitiewedstrijden en lukte het toch nog om plaatsing voor de play-offs af te dwingen. Daarin schakelden ze FC Dordrecht uit, maar daarna bleek NAC Breda over twee wedstrijden te sterk. Zo eindigde de club het seizoen mede dankzij Arts toch nog met een goed gevoel.

Technisch manager Nico Haak: “Toen we Alfons in april aanstelden als interim-trainer, hebben we al de intentie uitgesproken om ook komend seizoen aan elkaar verbonden te blijven. Alfons beschikt over veel voetbalkennis en ervaring, maar we zien hem ook als een belangrijke cultuurbewaker in de technische staf. Daarom zijn we blij dat we Alfons nu als assistent-trainer van de club kunnen presenteren.”

Arts: “Dagelijks op het veld staan is wat ik het liefste doe, zeker bij deze mooie club die me na aan het hart ligt. Ik heb goede gesprekken gevoerd met Nico en de nieuwe hoofdtrainer en we gaan er samen met medewerkers, vrijwilligers, sponsoren en supporters alles aan doen om er een mooi seizoen van te maken.”