Schoonoord – De politie doet onderzoek naar een explosie bij een woning in de Brugstraat in Schoonoord. Die vond plaats op woensdag 13 maart rond 02.08 uur. Niemand raakte lichamelijk gewond, maar de woning liep wel forse schade op. De politie zoekt naar mogelijke getuigen van de explosie en omwonenden die mogelijk camerabeelden hebben, waarop iets verdachts te zien is.

De politie houdt er rekening mee dat het explosief door iemand is geplaatst en dat diegene daarna in een auto is gestapt en is weggereden.

De melding kwam rond 02.10 uur bij de politie binnen. Er is meteen gestart met een onderzoek naar de toedracht van de explosie. Er is sporenonderzoek verricht en het explosief wordt onderzocht.

De politie heeft al met een aantal getuigen gesproken en houdt een buurtonderzoek. Daarbij kijken we ook of er camerabeelden zijn, die we kunnen veiligstellen. Daarnaast hopen we dat er omwonenden zijn die ons meer kunnen vertellen over de explosie.

Wie meer weet en/of beelden heeft, wordt verzocht contact op te nemen via 0900-8844 of deel informatie anoniem via 0800-7000.