Coevorden – Zoals reeds aangekondigd vroeg de PvdA Coevorden in de commissievergadering van dinsdagavond welke rol het college kan spelen om 24 uur per dag te pinnen in de stad Coevorden.

Michel Blanken: “Sinds 1 april is het niet meer mogelijk om 24 uur per dag te pinnen in de stad, nadat ook de Rabobank haar vestiging heeft gesloten. De PvdA vindt het belangrijk voor de toegankelijkheid en de leefbaarheid van de stad dat deze voorziening in Coevorden beschikbaar is.” In Coevorden kan in diverse winkels worden gepind bij een Geldmaat, maar dat kan alleen tijdens openingsuren van de winkels. Een vorm zoals dat nu in Dalen gebeurt, met een pinbox, lijkt de PvdA een voorbeeld van een oplossing.” Die pinautomaat op het parkeerterrein van winkelcentrum De Waag is te gebruiken tussen 7.00 en 23.00 uur.

Wethouder Steven Stegen vroeg zich af hoeveel mensen tegenwoordig nog contant geld opnemen. Bovendien wees hij op de vele plofkraken, die de afgelopen jaren plaatsvonden. Hij ziet nauwelijks een rol weggelegd voor het college.

Lees ook:

Waar kan ik geld pinnen in de gemeente? (update)