Oosterhesselen – Wethouder Jeroen Huizing onthulde maandagochtend een informatiebord op de algemene begraafplaats van Oosterhesselen. Het bord is een initiatief van Plaatselijk Belang Oosterhesselen en de werkgroep ‘Verbetering aanzien begraafplaats’.

Harm Jan Lesschen prees de werkgroep, die maandelijks bezig zijn om de begraafplaats netjes te houden. “Dat is belangrijk, want het is een vorm van cultuurhistorie. En wat vertelt deze begraafplaats ons?”aldus Lesschen.

Aanleiding werkgroep

In 2013 schreef wijlen Gienus Meijering een verhaal over een familie in Oosterhesselen. Lesschen: “Ik zou daarbij een foto maken, maar het hek bij het graf bleek erg wankel te zijn. Naar aanleiding daarvan werd de wens uitgesproken voor oprichting van een werkgroep. Die werd opgericht en is sinds 2014 actief.” Graven worden schoongehouden, er zijn kleine restauraties, hekwerken worden geverfd en gerepareerd en graftrommels worden hersteld. Dat gebeurt, indien mogelijk, in overleg met de nabestaanden.

Plaatselijk Belang Oosterhesselen nam het initiatief om een informatiebord te realiseren. Voorzitter Ria Epping is heel blij met het bord. Realisering ervan kon dankzij het dorpsbudget van de gemeente. “Rob Buschman”, aldus Lesschen, “denkt in beelden en ik in woorden. We hebben een goede middenweg gevonden voor het ontwerp van zijn hand.” Het frame van het bord is gemaakt door smid Henk ten Napel. Na de onthulling werd het bord uiteraard bewonderd door wethouder Huizing en de werkgroep. De tekst en illustraties op het bord zijn hier te bekijken.

Wie een handje wil helpen, is van harte welkom om de werkgroep te versterken.