Regio – Scholen, kinderdagverblijven, cafés, restaurants en sportkantines/-kantines sluiten hun deuren. Dat geldt ook voor coffeeshops en seksclubs. Dat is vanmiddag bekend geworden. De maatregel geldt tot maandag 6 april.

Wachtrij bij coffeeshop

De aankondiging, dat de coffeeshops dichtgaan, zorgde vanmiddag al voor een wachtrij bij de coffeeshop in de Bentheimerstraat.

Tijdens de persconferentie van vanmiddag lichtten de ministers Arie Slob (onderwijs) en Bruno Bruins (medische zorg) de maatregelen toe.

Scholen voor basis- en voortgezet onderwijs, instellingen voor kinderopvang, alsmede universiteiten en hbo-en mbo-opleidingen gaan dicht.

Voor kinderen van ouders met vitale beroepen (zorg, politie, brandweer) geldt een uitzondering. Voor hen wordt gezorgd voor opvang.

Niet hamsteren

Bruins riep op om niet te gaan hamsteren. “Hamsteren veroorzaakt juist problemen in de supermarkten.” Het verzoek is om gepaste afstand tot elkaar te houden, bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Als richtlijn wordt anderhalve meter genoemd.

Minister-president Mark Rutte spreekt morgen de inwoners van Nederland toe. De toespraak wordt vanaf 19.00 uur uitgezonden via NPO en RTL. Hij spreekt over de situatie, de noodzaak van de maatregelen en de mogelijke ontwikkelingen de komende tijd.