Coevorden – De politie heeft dinsdagmiddag zwaar illegaal vuurwerk in beslag genomen in een woning aan de Johannes Vermeerstraat in Coevorden.

Het gaat om vuurwerk met de kracht van een kleine handgranaat, in totaal was dit 19 kilo. In de woning troffen agenten daarnaast eveneens drugs, wapens en munitie aan. Ook deze zijn in beslag genomen. Een 37-jarige man uit Coevorden is aangehouden. Hij zit vast en wordt verhoord.

De politie was de woning binnengevallen na een anonieme tip die via Meld Misdaad Anoniem was binnengekomen. Aanvankelijk waren de agenten op zoek naar illegaal vuurwerk. Dit werd al snel aangetroffen. Bij een extra zoekactie troffen de agenten echter ook de drugs, vuurwapens en munitie aan en meerdere vuurwapens aan.

Grote risico’s

Het aangetroffen illegale vuurwerk en de verboden wapens brengen grote risico’s met zich mee. Het afsteken van zwaar vuurwerk is gevaarlijk, maar ook het opslaan en vervoeren van dit zware vuurwerk vormen een risico. “Je zult maar vlak naast iemand wonen, die zulke explosieven en wapens in een woning bewaart”, aldus de politie.

Gevolgen

Het bezit en verhandelen van professioneel en illegaal vuurwerk is iets waar de politie hard tegen optreedt. “Laat het ons weten als je het idee hebt dat er iemand in je omgeving illegaal vuurwerk of wapens heeft. Bel de politie op 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Tippen kan ook via Politie.nl.