Dalen – De 89-jarige Johannes (Hans) Boesjes en de 84-jarige Geessien (Geesje) Boesjes-Hazelaar zijn vandaag zestig jaar getrouwd. Ter gelegenheid daarvan bracht burgemeester Renze Bergsma de felicitaties namens het gemeentebestuur over. Tijdens het geanimeerde gesprek passeerden allerlei zaken de revue.

Hans is geboren en getogen in Dalen terwijl Geesje afkomstig is uit Erm. De eerste ontmoeting was tijdens Ganzenmarkt in 1957, maar daar bleef het in eerste instantie bij. Tijdens een dansavond in Sleen zagen de twee elkaar weer. Mevrouw Boesjes weet de datum nog precies: 2 maart 1958. Daarna was het ‘aan’ en in 1962 volgde het huwelijk. “Het huwelijksjubileum is in familie- en vriendenkring gevierd. In januari is het officiële feest, tegelijkertijd met de negentigste verjaardag van Hans”, vertelt Geesje Boesjes. “We hebben vandaag echt een fijne dag.”

Het paar ging na het huwelijk wonen in een boerderij aan de Achterbente, waar nu Keen zijn rietdekkersbedrijf heeft. Daar zijn de twee zonen Albert en Egbert geboren. Jarenlang was het paar actief op de boerderij, een veehouderij, en daarnaast hield Boesjes zich graag bezig met de varkenshandel. De boerderij werd overgenomen door Egbert, die nu met zijn zoon een maatschap vormt. Boesjes kan het bedrijf nog niet helemaal loslaten: hij loopt regelmatig door de stal om te kijken hoe het gaat. Albert woont in Breda.

Inmiddels woont het paar al 22 jaar aan de Kolkakkers in Dalen, maar overweegt een verhuizing naar Selkersgoorn. De zoons Albert en Egbert en hun respectievelijke partners Sonja en Jolanda zorgden voor vijf kleinzoons, allemaal jongens dus.

In het verleden zat Hans Boesjes in het bestuur van de kleuterschool en het oranjecomité, zijn vrouw Geesje was bestuurslid van Vrouwen van Nu, waarvan zij nog steeds lid is. Verder houden zij allebei van kaarten. Zij redden zich nog prima, zeker omdat Geesje nog autorijdt.