Coevorden – Na meer dan dertig jaar huisarts in Coevorden te zijn geweest, nam Frans Fonville donderdagavond op unieke wijze afscheid in woonzorgcentrum De Schutse. Hij deed dat in de vorm van het festival ‘Zorgen voor morgen’. Uiteraard heette hij de vele aanwezigen welkom op de bijeenkomst. Soep, broodjes en drankjes stonden klaar voor alle gasten en Bigband Coevorden zorgde voor de muziek. Die waren afkomstig van zijn eigen praktijk, andere huisartsenpraktijken in en rond Coevorden en allerlei organisaties, die ook betrokken zijn bij de zorg.

Naast huisarts was Fonville ook huisartsopleider bij Huisartsopleiding Groningen, kaderhuisarts ouderengeneeskunde, lid van het Kernteam Zorggroep Drenthe en voorzitter van de werkgroep ouderen gemeente Coevorden.

Vele sprekers en thema’s kwamen aan bod op vier locaties in De Schutse. Zij verzorgden steeds korte bijeenkomsten van een kwartier over de meest uiteenlopende onderwerpen als ‘Hersenspinsels’, ‘Ben je te genezen van dementie’, ‘Van kenniseconomie naar wijsheidscultuur’, ‘Een eigen huis, een plek onder de zon’ en ‘Zorgen: hoe doe je dat voor jezelf en een ander’. De ene keer was dat in de vorm van een workshop, de andere keer werden interviews gehouden.

Het festival werd zeer gewaardeerd, getuige de positieve reacties. Uit allerlei invalshoeken werd de zorg in de breedste zin des woord belicht, vaak op verrassende wijze. Door de opzet de avond konden de aanwezigen naar keuze vijf korte bijeenkomsten bijwonen.