Coevorden – Wethouder Steven Stegen nam vanochtend met het doorknippen van een lint, samen met voorzitter Alidus Veenhoven van Buurtvereniging Oranjewijk, het eerste bankje in de wijk in gebruik. Daarna werd een korte wandeling door de Oranjewijk gemaakt.

De Oranjewijk staat vandaag in het teken van de Nationale Burendag. In de wijk zijn zes bankjes geplaatst en er is een korte wandelroute uitgezet. Zo kunnen ook bewoners van de Eendrachtshof een ommetje maken en onderweg uitrusten.

De nieuwe buurtvereniging Oranjewijk, die beschikt over een nieuwe website, heeft nog meer in petto. Zo zijn er onder meer plannen voor een oversteek bij de Eendrachtshof.

Er is vandaag van alles te doen. Er werden poffertjes gebakken en in samenwerking met de Buurtsportcoaches Gezond Coevorden zijn er spelletjes. Vanochtend waren ook Maatschappelijk Welzijn Coevorden, Domesta en het Zorginnovatieforum aanwezig en werd een prijsvraag uitgeschreven voor de mooiste naam voor het straatje achter de Eendrachtstraat en de Beatrixlaan.

Foto’s: Herman Woltersom.