Regio – De provincie Drenthe vraagt extra aandacht voor een veilige onderlinge afstand tussen weggebruikers op de N34, N381 en N391.

“Onderweg naar huis, in de spits. Je rijdt lekker met de stroom mee. Plotseling staat de auto voor je op de rem. Jij remt mee. Ben je nog op tijd? Onvoldoende afstand houden zorgt geregeld voor ongelukken in het verkeer, ook op provinciale autowegen zoals de N34, de N381 en de N391. Nu de weersomstandigheden weer slechter zijn, is het extra belangrijk om voldoende afstand te houden.”

Twee seconden: dat is de afstand in tijd die je minimaal behoort te houden op de auto voor je. Zit je er korter op, dan ben je altijd te laat. De tweesecondenregel helpt je hierbij. Kijk wanneer het voertuig voor je een bepaald punt passeert bijvoorbeeld een paaltje langs de weg, tel dan twee seconden. Rijd je binnen twee seconden langs datzelfde punt? Dan is de afstand tot je voorganger te klein. Bij regen, slecht zicht of kans op gladheid is het veiliger om meer dan twee seconden afstand te houden.

Kalm aan, vlot verder

De campagne gericht op voldoende afstand houden is onderdeel van de campagne ‘Kalm aan, vlot verder’ en is onder andere te zien via de sociale media. Daarmee vraagt de provincie Drenthe aandacht voor (on)veilig verkeersgedrag op de N34, de N381 en de N391.

Meer informatie over de campagne staat op de website ‘Kalm aan, vlot verder’.

Afbeelding: provincie Drenthe.