Coevorden – Theater Hofpoort heeft een vol programma voor vrijdag 23 tot en met zondag 25 februari.

Cabaretier Wouter Monden komt met de voorstelling ‘Stormbrein’ op vrijdag 23 februari naar het theater. De voorstelling begint om 20.15 uur. Het stormt in Wouters brein. Groot nieuws en klein leed, het doet wat met hem. Hij peinst, praat en reflecteert, maakt zich zorgen en ziet oplossingen en kansen. Hij kijkt beter dan ooit naar zichzelf en naar de wereld. Alles wat om te huilen is, wordt genadeloos belachelijk gemaakt. Wouter is al jaren de vaste publieksopwarmer van alle televisieshows van Arjen Lubach en hij staat regelmatig op de podia van comedyclubs.

Voor zaterdag 24 februari staat Barrelhouse op het programma, maar dat theaterconcert is inmiddels uitverkocht. Het concert begint om 2015 uur. Barrelhouse is een begrip in de bluesscene en dat al vijftig jaar in dezelfde bezetting! De band is bezig met een afscheidstour, die in oktober wordt afgerond.

Professor S. komt zondag 25 februari naar het theater met een ‘Ted Talk’ voor kinderen (6 tot 12 jaar) over het brein! Deze voorstelling begint om 14.00 uur. Simie, de assistent van de Grote Professor S., reist met zijn voorbeeldbrein door het land en geeft een wervelende les over het brein aan iedereen die het maar wil horen. Hij vertelt over zenuwen en verbindingen, bewegen, eten en dingen vergeten. Zijn praatje loopt in de soep, omdat zijn oma belt. ‘Professor S.’ is een realistische, magische, muzikale en humoristische voorstelling over ons brein, gebaseerd op de kinderboekenserie van Erik Scherder, Fred Diks en Mariëlla van de Beek.

Kaarten voor deze en andere voorstellingen zijn te bestellen via www.theaterhofpoort.nl. Ook zijn kaarten te koop bij de theaterkassa in het Cultuurhuis aan Kasteel 3, elke vrijdag geopend van 13.00 tot 16.00 uur. Het theater is telefonisch bereikbaar op dinsdag van 11.00 tot 13.00 uur via 0524-820382. Mailen kan naar kassa@theaterhofpoort.nl.

Foto Wouter Monden: Jaap Reedijk.