Emmen – Hoogeveen zondag heeft voor de zevende keer het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi gewonnen door in de finale van vandaag de zaterdag tweedeklasser LTC met 4-2 te verslaan. Daarmee is derdedivisionist Hoogeveen recordhouder en staat op eenzame hoogte. Hoogeveen won de 47ste editie van het PWZ zonder een wedstrijd te verliezen en maakte haar favorietenrol met goed voetbal meer dan waar. LTC, dat voor de tweede keer aan het toernooi deelnam, leverde ook een uitstekende prestatie door knap als tweede te eindigen.

De finale in een bomvolle sporthal Angelslo in Emmen was de apotheose van een fantastisch toernooi, dat maar liefst 28000 toeschouwers trok en dat is een absoluut record. Ook voor Gramsbergen werd het een onvergetelijke finale met een knappe derde plaats (het team versloeg favoriet Noordscheschut met maar liefst 6-1). De zaterdag tweedeklasser stond voor de vijfde keer in de finale en eindigde als derde door in de troostfinale Noordscheschut met maar liefst 6-1 te verslaan. De winnaar van de tussenronde, zaterdag derdeklasser FC Meppel, was dichtbij de kruisfinale. Het liet echter in de poulewedstrijd tegen Gramsbergen een 2-1 voorsprong schieten. In de slotfase maakte Ivar Nijboer de beslissende 2-3 voor Gramsbergen, maar later moest hij afhaken wegens een blessure.

In de strijd om de vijfde plaats tegen eersteklasser HZVV werd het 2-2, maar FC Meppel nam de strafschoppen beter. HZVV werd zonder te verliezen, met drie gelijke spelen, net als vorig jaar zesde. Justin Benjamins van Hoogeveen zondag was de opvallende man met vijf treffers en werd daarmee de topscorer van de finale. Zijn ploeggenoot Jim Veltmaat, Nick Leferink van Gramsbergen, Mehran Ali Pour Asli van LTC en Richard Mulder van LTC scoorden elk vier doelpunten. Tijdens de aantrekkelijke finale werden 53 treffers gemaakt. Vorig jaar waren dat er 34.
De finaledag begon met een minuut stilte vanwege het overlijden van hoofdsponsor Piet Weering.

Prijsuitreiking

Traditiegetrouw verrichtten de Miss Ganzenhoedster, Mini-Miss Ganzenhoedster en Mini-Mister Ganzenhoeder de prijsuitreiking. Lexi Dost, Sara Kosse en Niek Huisma kweten zich uitstekend van hun taak. Zij vertegenwoordigen Coevorden en daarmee ook Steenwijksmoer waar de organiserende club Protos is gevestigd. Burgemeester Renze Bergsma was vandaag ook van de partij.

Hoofdfoto: winnaar Hoogeveen zondag.

Foto’s: Herman Woltersom