Coevorden – De gemeente Coevorden is begonnen met het onderhoud van een groot aantal laanbomen en bossingels. Bomen langs wegen worden gesnoeid, dode bomen worden gekapt. In de bossingels worden waar mogelijk nieuwe struiken ingeplant. Het gaat daarbij om onder andere meidoorn, hulst, sleedoorn, Gelderse roos, vuilboom en hazelaar om de biodiversiteit te vergroten.

Aan de Burgemeester Ten Holteweg in Dalen wordt een groot aantal bomen gekapt. De bomen staan er dicht op elkaar en belemmeren elkaar in groei. Ook in Diphoorn worden bomen gekapt.

Er wordt gesnoeid en gekapt op de volgende locaties: Meppen, Koemaatsdijk en Mekelermeer; Gees, Goringdijk, tussen Tilweg en Goringdijk; Geesbrug, pad tegenover Lantschapsweg, Lantschapsweg, Luchiesweg, Wittemenweg, Twaalf Ellenweg; Diphoorn, Hengsmeerweg; Dalen, Burgemeester Ten Holteweg, Eldijk, Achterloo; Dalerveen, Lichtenburg, Schimmelarij; Nieuwlande, Boerdijk; Steenwijksmoer, Veenschapsweg; Coevorden, De Hulteweg en Sportlaan.

Bossingels: Sleen, De Zwollings en Hellingweg; Erm, Kleikoelenweg/De Hoek, Helkampenweg en Hengstmeerweg; Diphoorn, Marsdiek en Langakkerweg/Bergveenweg; Steenwijksmoer, Veenschapsweg; Coevorden, De Hulteweg; Dalen, Achterloo.

Lees ook:

Bomen hebben het zwaar: forse ingrepen nodig