Coevorden – Het was zondagmiddag een gezellige boel op de Weeshuisweide tijdens het theatertuinfeest. Er was allerlei bijzondere dingen te zien en te doen en er was een ruim aanbod in eten en drinken. Bovendien was er een zenzone om even tot rust te komen. Tijdens het feest was veel te doen voor kinderen. Theater Hofpoort stond met een stand op de Weeshuisweide met theatermenu’s. Er reden steamroadsters en een dj booth trad op in een helikopter. Complimenten waren verkrijgbaar bij het complimentenloket en de lachpolitie zorgde voor een klinkende lach. Circustheater, een fotobooth van Harrie Oude Hampsink: het was er allemaal. Bep & Jet van het Twalet zorgden ook voor de vrolijke noot.

Halverwege de middag begon het te regenen, maar dat mocht de pret niet drukken. Onder parasols en paraplu’s werd toch nog volop genoten. Bovendien zorgden Joris Linssen & Caramba toch nog voor een zonnig en swingend einde door de muziek. Het gezelschap komt in het nieuwe seizoen weer naar Coevorden met de show ‘RAAK!’ De voorstelling is al bijna uitverkocht.

Dit feest was het slot van de zomeractiviteiten, georganiseerd door de projectgroep Weeshuisweide. Het programma begon met een kinderpopconcert op Koningsdag, daarna was er Don Pescatore (Bert Visscher) op 21 juni, de openluchtbioscoop tijdens de Havendagen op 6 juli en het Smokers-, Food- en Wortketelbierfestival op 28 juli.

Op Facebook staan ongetwijfeld nog veel meer foto’s.